B'zar UL

Naar de modelkeuze: Klik

De UL is een aanvulling bij de standaardkite die in december 2008 op het internet werd gepubliceerd. Net als bij de standaardversie hebben we hier rekening gehouden met de structuur van de stoffen om de spanning van het zeil zo strak mogelijk te houden.

Bijzonderheden:

1. Elke zoom van de kite werd doordacht bepaald. Het vlieggedrag van de kite werd hierbij uitvoerig geanalyseerd en goedgekeurd.

2. De wingtips werden voorzien van een stuk mylar dat aan de voorkant van de kite zichtbaar is. Hierdoor worden de tips van de kite verzwaard en verkrijg je een blinkend effect bij het vliegeren.

3. In de wingtips zijn battens tussen de trailing edges en de leading edges verwerkt, om de spanning van het zeil op het uiteinde te verzekeren. De battens bestaan uit glasvezel en hebben een diameter van 2mm. De battens worden verdoken door de stuk dacron van 25mm breed.

Veranderingen ten opzicht van de standaardversie:

klm 1. De neus van de UL-versie is scherper gemaakt. Het binnenste gedeelte is op 10mm van de top dichtgenaaid waardoor de spine niet tot de buitenkant kan doorschuiven. Hierdoor verkrijgen we een uitgeholde neus die de winddruk beter langs het zeil laat glijden.
2. De stand-offs kruisen elkaar niet maar staan op de lower spreader tegen elkaar.

 

Specificaties:

Spanwijdte 2300mm
Hoogte 930mm
Gewicht 272 gram
Leading edges Skyshark P200
Upper spreader carbon 5mm
Lower spreaders Skyshark 3PT
Spine Icone white
Stand-offs carbon 3mm
Battens glasvezel 2mm
Staart gewicht 8 tot 15 gram

Colorizer - Plannen - Structuur - Betoming:

Colorizer: Druk op de afbeelding om de colorizer te starten. De geruite vlakken zijn bestemd voor Mylar.

Plannen: De plannen zijn zowel in een PDF- formaat als in een DXF- formaat beschikbaar.

 

  PDF- formaat

 

DXF- formaat

Structuur: Dit zijn de afmetingen van de stokken en de tussenafstand van de verschillende onderdelen. (klik voor een grotere afbeelding)   Betoming: Hierbij vind je de afmetingen van de betoming (klik voor een grotere afbeelding)
 

Hier zijn wat foto's van afgewerkte B'zars: Foto pagina

Als je vragen hebt, of iets te melden, we hebben er een forum voor: Forum

Voor sommigen is het om diverse redenen niet mogelijk om zelf zo'n B'zar te maken. We begrijpen dat, daarom voorzien we nu een vorm van dienstverlening. Als u een zeiltje of afgewerkte kite wil: zend een mailtje naar nilsdelacourt@gmail.com
Dan kan u via Nils afspreken hoe, wat en wanneer.